FilmBox in Oktober 2023

02.10.2023

Oktober belooft een geweldige maand te worden voor filmliefhebbers, met een gevarieerde selectie van films die je niet wilt missen. Hier zijn enkele van de films die je kunt verwachten:

1. Foster Boy

‘Foster Boy’ is een indringend drama dat het schokkende verhaal vertelt van een jonge pleegzorgjongen die slachtoffer wordt van het falende pleegzorgsysteem. De film werpt een licht op een diepgaand en urgent maatschappelijk probleem en is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Met krachtige acteerprestaties en een aangrijpend verhaal, zal deze film je raken en aan het denken zetten.

2. House of Hummingbird

‘House of Hummingbird’ is een ontroerende Zuid-Koreaanse film die het coming-of-age-verhaal volgt van een jong meisje in Seoul in de jaren negentig. De film verkent thema’s van eenzaamheid, familie en zelfontdekking op een prachtige en intieme manier. Met subtiel acteerwerk en een diepgaand verhaal, is dit een film die je recht in het hart zal raken.

3. Herself

‘Herself’ is een krachtig verhaal over een alleenstaande moeder die vastbesloten is een nieuw leven voor zichzelf en haar kinderen op te bouwen na huiselijk geweld. De film verkent thema’s van veerkracht, vriendschap en gemeenschap. Met sterke vrouwelijke personages en een ontroerende boodschap, zal deze film je inspireren.

4. Buiten Is Het Feest

‘Buiten Is Het Feest’ is een Nederlandse film gebaseerd op de roman van Arthur Japin. Het verhaal draait om een vrouw die geconfronteerd wordt met haar traumatische verleden en de kracht vindt om gerechtigheid te zoeken. De film onderzoekt de impact van familiegeheimen en de zoektocht naar waarheid en gerechtigheid.

5. The Imitation Game

‘The Imitation Game’ is een bekroonde film die het leven van Alan Turing, de briljante Britse wiskundige en codebreker, onderzoekt. Het verhaal onthult zijn cruciale rol bij het kraken van de Enigma-code tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met indrukwekkende acteerprestaties, inclusief die van Benedict Cumberbatch en Keira Knightley, is dit een film die geschiedenis en menselijk doorzettingsvermogen viert.

Mis deze films niet! Meer op de hoogte blijven? Volg ons op Instagram, Facebook en Tiktok via @Filmboxnl